U hebt niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Communie

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Communie

Communie.

Volgens het katholieke geloof heeft een kind goed voedsel nodig, voor zowel het goddelijk als voor het menselijk leven. Zodra een kind dit enigszins kan begrijpen wordt het voedsel aangeboden. Het goddelijk leven wordt trouwens niet alleen gevoed door het goddelijk brood, maar ook door het goddelijk woord. Als gelovigen komen we samen rond de offertafel van Jezus om door brood en woord één te blijven met Hem en met elkaar. (Communie betekent letterlijk: één zijn met.)

Het spreekt vanzelf, dat de eerste communie alleen dan pas meer wordt dan een uiterlijk feest, als die eerste communie het begin is van regelmatige volgende communies en niet praktisch de laatste communie. Het voorbeeld van de ouders is hierin beslissend. Dat een kind tot het volwassen is misschien lang niet altijd graag naar de kerk gaat, mag geen reden zijn het hierin vrij te laten. In deze leeftijd moet het kind ook heel veel andere dingen doen, die het niet graag doet en die toch goed zijn.

Na een voorbereiding op school en buiten de school, waarbij de school en de pastoor nauw samenwerken, worden de hiervoor in aanmerking komende kinderen van groep 4 in een feestelijke Communie viering voor het eerst toegelaten tot de volledige deelname aan de Heilige Eucharistie.

Versiering communie

Voor de versiering van het communiefeest ter ere van de communie hebben we een ruim assortiment communie-versiering en feestartikelen voor een communiefeest thuis. Hier moet zeker ook iets bij zitten dan uw hart steelt. Tegenwoordig is een Communiefeest niet meer in de standaard wit met gele kleuren, maar maakt geeft ieder daar zijn eigen touch aan. Vaak kiezen de communicanten zelf hun versiering uit. De witte hartballonnen, rode lopers en de ballonnen communie zijn echte hardlopers bij onze klanten. Op deze pagina treft u een ruim assortiment feest-versiering, tafel-versiering, aankleding en decoratie om van het communiefeest van uw zoon of dochter, thuis of in een feestzaal, een onvergetelijk feest te maken. Dit wordt een communie feest om nooit te vergeten!